Vaccinationsrum på hotellet i Lund där företaget Vaccina erbjuder vaccinationer mot covid-19. Foto: SVT

Vaccinationstider avbokades med kort varsel hos Vaccina i Lund

Uppdaterad
Publicerad

Personer som skulle få sin andra spruta covid-19-vaccin hos Vaccina i Lund tvingades på måndagen vända i dörren. Företaget bokade av vaccinationstiden med bara några minuters varsel.

Irritationen var stor bland de många som fått sin tid avbokad på måndagen.

En person hade kört från Helsingborg. En annan, hade som egen företagare, bokat av klienter för att kunna ta sprutan. En tredje person skulle resa utomlands och var tvungen att vaccinera sig samma dag för att kunna resa.

Coronavirus i Skåne

– Det handlar om ett fåtal personer som fått sin andra dos inbokad några dagar för tidigt. Det är därför som vi fick avboka deras tider idag. Vi måste följa de riktlinjer som finns för tidsintervallet som är sex veckor mellan första och andra sprutan, säger Vaccinas vd Pontus Kressner, till SVT Nyheter Skåne.

Bytte bokningssystem

Bolagets vd kan inte säga exakt hur många felbokade personer det rör sig om men säger att det är långt färre än ett hundratal.

Enligt Pontus Kressner har Vaccina nyligen gått från ett manuellt bokningssystem av den andra dosen till ett automatiskt system. Felbokningarna inträffade när tiderna bokades manuellt.

– Vi ber naturligtvis om ursäkt för det här men vi kommer att säkerställa att de som felbokats snarast kommer erbjudas en tid inom korrekt tidsintervall, säger han till SVT.

Enligt Vaccina kommer alla som nu bokar sin andra dos bara kunna boka tid sex veckor efter första dosen. Tider dessförinnan är spärrade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet