Demonstranterna utanför Scan lyftes bort av polis Foto: Jens Christian

Aktivister blockerade slakteri i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Ett 20-tal aktivister blockerad vägen till HK Scans slakteri i Kristianstad på måndagsförmiddagen.
– En eller två personer har avlägsnats från platsen men de flesta har gått självmant, säger Kim Hild på polisen ledningscentral.

Syftet med blockaden som började vid niotiden på morgonen, var att inga djurtransporter skulle komma fram till slakteriet och att slakten därmed skulle försenas. Bakom aktionen stod djurrättsorganisationen Tomma Burar.

– Det är någon lastbilschaufför som är irriterad och tutar och försöker komma förbi, sa Kim Hild på polisen ledningscentral till SVT Nyheter Skåne på morgonen.

I ett pressmeddelande från Tomma burar skrev organisationen att aktionen var fredlig med civil olydnad som metod.

– Idag finns det inga skäl att döda för att vi ska äta mat, sa Martin Smedjeback, en av grundarna till Tomma burar i pressmeddelandet.

Demonstration utanför slakteriet i Kristianstad Foto: Jens Christian

Polisen försökte på förmiddagen prata med aktivisterna och få dem att självmant flytta på sig. Strax efter lunch avrundades polisinsatsen med att ett par aktivister omhändertogs och avlägsnades från platsen. Trafiken kan nu återigen passera obehindrat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer