Våldtog fyra barn i Skåne – döms till 4 års fängelse

Publicerad

Mannen i 20-års åldern våldtog upprepat flera olika barn runt om i Skåne samt tvingade till sig sexuella videor. Nu döms han till flera års fängelse.

Fallet gäller fyra olika barn som mannen haft kontakt med så väl på internet som i verkligheten.

Flera av dem har han haft kontakt med på Snapchat och fick dem att skicka videor där de utför sexuella handlingar som tingsrätten konstaterar är att likställa med våldtäkt mot barn.

Den yngsta av de han träffat i verkligheten var 11 år när kontakten inleddes. Hon är ett av de tre barn som han, enligt domen, träffat och våldtagit.

Kortare straff på grund av lagändring

Mannen döms till totalt 4 år och 3 månader i fängelse för bland annat sex fall av våldtäkt mot barn och tre fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Strafftiden förkortas av att majoriteten av brotten begicks innan straffen för våldtäkt mot barn skärpts samt att de skedde innan straffrabatten togs bort för personer under 21 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.