Håller inte allsvensk klass. Foto: Bernard Mikulic

Vångavallen håller inte allsvensk klass

Uppdaterad
Publicerad

Arenan måste renoveras för cirka tio miljoner kronor.

Fotbollslaget har visat att de håller allsvensk klass. Men det gör inte Vångavallen, enligt svenska fotbollsförbundet. Nu ställs en rad krav för att här ska kunna spelas allsvensk fotboll här om fem månader. Fredrik Seeger från Trellborgs fritidsförvaltingen har sett kravlistan på Svenska fotbollsförbundet.

– Belysningen behöver vara bättre, det är för lite ljus total sett.. Det behöver vara mer utrymme till media och lite större omklädningsrum. Och i omklädningsrummen krävs det fem duschar, säger Fredrik Seeger.

För svag belysning för allsvenskan. Foto: Bernard Mikulic

– Ja, detta är ett måste för att vi ska få spela allsvensk fotboll här så därför måste vi sätta oss ner med kommunen och se vilka möjligheter det finns, säger sportchefen i TFF Mattias Kronvall.

– Risken finns att man hamnar i en rävsax och det beror på hur mycket fotbollslförbundet kräver, säger Torbjörn Karlsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg.

Vångavallen måste renoveras inför allsvenskan. Foto: Bernard Mikulic

Stora kostnader för en liten kommun

Belysning, pressläktare, omklädningsrum och duschar. Och det är kommunen som äger marken och arenan. Trelleborgs FF hyr anläggningen. Om allt åtgärdas blir det en kostnad upp mot tio miljoner kronor och det är mycket pengar för en liten kommun men alternativet är otänkbart- att TFF spelar hemmamatcherna i Malmö. Tprbjörn Karlsson (S) är kommunstyrelsen ordförande:

– Vi måste ju se till att laget kan spela på hemmaplan. Allt annat är orimligt så vi får helt enkelt gräva i vår kommunala plånbok så att vi kan se vad vi kan göra så att vi kan uppgradera Vångavallen till allsvensk status.

 -Är det ett löfte från rådhuset att TFF inte kommer spela nån annanstans än på Vångavallen?

– Ja, det är ett löfte. Det är det.

– Har du förankrat detta med de andra politiska  partierna?

– Inte helt och hållet. Oppositionsrådet Mikael Rubin var med på  festigiheter och i Jönköping. Jag har svårt att tro att han som väldigt idrottsintresserad skulle tycka nånting annat, avslutar Torbjörn Karlsson (S).

Torbjörn Karlsson lovar hjälpa till. Foto: Bernard

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.