Joakim Palmkvist, redaktör för SVT:s Veckans brott, kommenterar mordet i Malmö. Foto: SVT/Johan Nilsson/TT

Efter mordet på Högaholm i Malmö: “Det finns stor risk för vedergällning”

Uppdaterad
Publicerad

28-åringen som sköts till döds i Malmö under torsdagskvällen har en bakgrund i Malmös kriminella nätverk, enligt Joakim Palmkvist, redaktör för SVT:s Veckans brott. Han befarar att mordet kan leda till hämnd.

– Jag vet att polisen bemannar upp i vissa områden i Malmö för att dämpa konfliktvilja, säger Joakim Palmkvist, som under många år arbetat som kriminalreporter i Malmö.

Enligt flera källor till Joakim Palmkvist är den skjutne mannen tidigare dömd för flera narkotikabrott, men har under den senaste tiden hållit en låg profil.

– Han har flera tänkbara fiender. Det finns flera motivspår. Det är en fortsättning på en hämnd som inleddes förra året. Mannen knyts till en 22 år gammal mordmisstänkt man som är internationellt efterlyst, säger Joakim Palmkvist.

Dispyt ska ha uppstått

Det var vid 22-tiden på torsdagskvällen kväll som larmet om en skottlossning på Serenadgatan kom in till polisen. Enligt Palmkvists källor ska en dispyt ha uppstått på platsen.

– Det började med ett möte mellan två bilar och någon form av en dispyt. Ur den ena bilen kliver en man med ett vapen och skjuter ett stort antal kulor mot den andra bilen. Det har hittats en stor mängd hylsor på platsen. Föraren i den beskjutne bilen tappar kontrollen över bilen när han försöker köra därifrån. Polisen och räddningstjänsten kommer fram och hittar honom på platsen och han dödförklaras på sjukhuset, säger Joakim Palmkvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.