16-åriga Sandra Svensson hamnade mitt i skottdramat på Field's köpcentrum i Köpenhamn den 3 juli. Tusentals shiamuslimer gick i ett sorgetåg genom Malmö. Svedalabor försöker locka till sig och identifiera en exotisk papegoja. Foto: Erika Dahlin Jönsson/Firas Razak/SVT/TT Nyhetsbyrån

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du de lokala nyheterna i Skåne i veckan får du en ny chans här: 16-åriga Sandra Svensson från Kristianstad blev skjuten på ett köpcenter i Köpenhamn, tusentals shiamuslimer tågade genom Malmö i en sorgemarsch, Fredrik Tjulander övervägde självmord efter att han dragit på sig stora skulder men hittade till slut en väg ut och i Svedala gäckar en exotisk papegoja invånarna som försöker fånga den med flingor.

Sandra sköts på köpcentret i Köpenhamn: ”Ingen hjälpte mig”

Sandra Svensson, 16, från Kristianstad hade väntat i tre år på att få gå på en Harry Styles-konsert. Men bara några timmar innan konserten skulle börja, blev hon skjuten och skottskadad på Field's köpcentrum i Köpenhamn.

Tusentals shiamuslimer tågade genom Malmö för kärlek

Under tisdagen samlades tusentals shiamuslimer för att gå i ett tyst tåg genom Malmö. Sorgemarschen görs som en påminnelse om martyren Imam Hosseins död.

Fredrik var överskuldsatt – övervägde självmord men hittade en väg ut

Om tre månader försvinner Fredrik Tjulanders namn från Kronofogdens register och han är helt skuldfri. Men resan dit har varit lång och kantats av självmordstankar och psykisk ohälsa. Nu använder han sina erfarenheter för att hjälpa andra som är överskuldsatta.

Papegoja på rymmen i Svedala – lockas inte av havregryn

I ungefär tre veckor har en munkparakit flugit lös i Svedalas bostadsområden. På sociala medier delar folk bilder på var den befinner sig. Men vem den exotiska papegojan tillhör är det dock ingen som vet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Skåne
Mer Nyheter