Foto: TT

Veckans nyheter i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Missade du våra nyheter i veckan, får du en ny chans här.

I veckan har vi rapporterat mycket kring konflikten om slöjförbud i Skurup. Det började med att Mattias Liedholm som är rektor i Skurup berättade att förbudet gjort att antalet flickor med slöja ökat i skolan. När han la upp en TT-artikel på skolans hemsida om Skolverkets bedömning av slöjförbud, så beordrades han att ta bort det. Politikerna menar att han som tjänstemän ska följa besluten som fattas. 

Rektor tvingades ta bort artikel

Bygget av skyddsvallar runt Kristianstad går trögt. Vallarna ska skydda mot framtida översvämningar, men hittills har man bara hunnit halvvägs. Arbetet är både svårt och kostsamt.

Bygget av skyddsvallar går trögt

I veckan presenterades förslagen från kommunutredningen. Ett av förslagen handlar om att den som väljer att flytta till vissa glesbefolkade kommuner ska få sina studielån nerskrivna. För Skånes del handlar det om Simrishamn.

Flytta till Simrishamn och minska ditt studielån

Två nya fall av falska poliser som lurat äldre har inträffat i Malmö. Två kvinnor i 90-årsåldern lurades att lämna ifrån sig sina bankkort och koder. Polisen pratar om vishing – alltså brott som utförs genom social manipulation.

Nya fall av falska poliser i Malmö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.