Foto: TT / SVT

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du de viktigaste skånska nyheterna i veckan – då får du en ny chans här: Stort tumult i Danmark när Kim Walls mördare Peter Madsen rymde från fängelset, kommundirektören och socialchefen i Hörby får lämna sina tjänster efter skandal på chefskonferens och så är utredningen kring drunkningsolyckan i Falsterbo klar.

Peter Madsen försökte rymma från fängelset

Peter Madsen försökte på tisdagsförmiddagen rymma genom att ta en person som gisslan och hota med att han hade en bomb. Tre timmar senare greps han av den danska polisen.

Efter skandal på chefskonferens – kommundirektör och socialchef får lämna sina tjänster

I veckan blev Hörby kommuns utredning om vad som hände vid konferensen på Örenäs slott klar.

– De har agerat extremt olämpligt, sa kommunstyrelsen ordförande Cecilia Bladh in Zito (SD) om de två nakenbadande cheferna.

Ingen tydlig orsak varför 6-åring drunknade

Utredningen kring varför en 6-årig pojke drunknade i samband med en idrottslektion i Falsterbo i augusti är nu klar. Advokatfirman som utrett ser inte en tydlig orsak till drunkningen, men föreslår flera ändrade rutiner.

Coronasmittan ökar i Skåne – regionen skärper tonen

Senaste tiden har smittspridningen i Skåne ökat kraftigt. Och regiondirektör Alf Jönsson lyfter ett varnande finger. Vänder inte smittan neråt igen så kan det komma ytterligare beslut om åtgärder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.