Foto: Peo Möller/Local Eyes

Brand i verkstadslokal i Bromölla

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt i en verkstadsbyggnad i Bromölla på torsdagskvällen. 25 brandmän från tre brandstationer arbetade intensivt med att släcka elden, som fick fäste i byggnadens takkonstruktion.

Larmet kom strax före 21.30-tiden då tjock rök syntes från platsen. Det var framför allt taket till en verkstadsbyggnad som har skadats i branden, som ska ha orsakats av att en bil inuti byggnaden fattade eld.

Inne i lokalen fanns det bilar, en del bildäck och gasflaskor, och den närmre 300 kvadratmeter stora lokalen fylldes snabbt med svart rök. 25 Brandmän kallades in från brandstationer i Kristianstad, Sölvesborg och Bromölla. 

– Det brann ganska så duktigt, men vi var snabbt på plats tack vare att de på granntomten såg röken och larmade, säger Torgny Ekholm, yttre befäl på räddningstjänsten i Bromölla.

Kvar på platsen

Branden är släckt och det är nu lugnt på platsen, enligt Torgny Ekholm.

– Det kommer att saneras här under dagen, säger han.

Enligt räddningstjänsten fanns det inte någon risk att elden skulle kunna sprida sig till andra byggnader, och det finns inga rapporter om skadade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.