Álvarez: ”Vi Malmökillar känner varandra sen barnsben”

Publicerad

Malmö besegrade Frölunda i Scandinavium i första omgången av kvartsfinalserien i ishockeyns SM-slutspel igår med 2-1. Robin Álvarez gjorde ett av Malmös mål, och han tror att den skånska sammanhållningen i laget kan bära långt

Frölunda dominerade matchen, men mitt i pressen i andra perioden gjorde Malmö två mål. Det andra var en rökare rakt upp i bortre krysset av Robin Álvarez.

– Jag bestämde mig tidigt för att skjuta högt. Vår målvaktstränare har gått igenom det med oss. Han har scoutat och funnit att deras målvakt ofta går ner, så jag får tacka honom för målet, säger han och skrattar.

Målvaktens match

Redhawks målvaktstränare fick anledning att jubla mer än en gång, för egentligen var det här målvakten Oscar Alsenfelts match. Han tog 37 skott, och släppte bara in ett. Stundtals var han en levande vägg.

På tisdagen var han inte på träningen, utan var hemma för att passa sjuka barn, och kanske också för att i någon mån vila upp sig inför nästa match, som går i Malmö Arena under onsdagen.

– Vi spelade inte bra. Det var Oscar som höll oss kvar i matchen. Vi kan inte räkna med att han alltid ska vara så bra, så vi måste spela mycket  bättre om vi ska ta oss vidare från kvartsfinalerna, säger Robin Álvarez.

Klubben kritiserades

Malmö fick kritik för att vara ett köpelag när man gick upp i elitserien för första gången 1990, och för att det inne fanns någon själ i laget. Men idag är Redhawks ett av de lag som har flest spelare från de egna leden.

– Ja, det pratas mycket mycket skånska i omklädningsrummet, vilket är fantastiskt härligt. Vi som är Malmökillar känner varandra sen barnsben och det sätter sig lite i väggarna. Vi är en slags stomme, och jag tror det betyder mycket, säger Robin Álvarez.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.