Virus bakom magsjukeutbrottet på skola i Skurup

Publicerad

På måndagen är 45 elever på Östergårdsskolan i Skurup hemma och sjukanmälda efter förra veckans utbrott av magsjuka på skolan. Det totala antalet drabbade elever har skolan ännu inte sammanställt.

I fredags var så många som 150 elever hemma från skolan, antingen för att de var eller hade varit sjuka eller för att de var oroliga över att bli smittade.

Provsvaren blev klara i helgen och det visade sig att det var ett virus som tillhörde gruppen calicivirus, det som brukar kallas vinterkräksjuka, som låg bakom utbrottet.

”För att få stopp på viruset har vi vidtagit sanering, noggrann städning och skärpt hygien. Förutom detta har vi fått rådet att vädra och vistas ute med eleverna så mycket som möjligt, och det gör vi nu. Alla som blivit sjuka ska vistas hemma minst 48 timmar efter det sista symtomet på sjukdom, alltså kräkning eller diarré.”  Det skriver Östergårdsskolans rektor Åsa Kildén i ett mejl till SVT på måndagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skurup

Mer i ämnet