Flera polispatruller och piketpolis kallades till en adress på Rosengård efter ett väpnat rån i en lägenhet. Foto: Mikael Nilsson

Vittne: ”Jag hörde ett högt skrik – sen kom en man springande”

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer greps efter en stor polisinsats på Rosengård. Två personer ska under vapentvång ha blivit rånade i en lägenhet. Ett vittne beskriver en dramatiskt polisinsats och att tumult uppstod på platsen.

– Jag blev chockad, säger hon till SVT Nyheter Skåne.

Ett stort antal polisbilar ryckte ut och piketpolisen stormade en trappuppgång där två personer visade sig blivit rånade i en lägenhet.

– Jag hörde ett högt ljud, jag vet inte om det var ett skott eller vad det var, sedan ett högt skrik från trapphuset, berättar vittnet för SVT Nyheter.

Fem kunde gripas

Polisen kunde gripa två misstänkta gärningsmän i anslutning till byggnaden. Därefter jagade man fler personer och kunde gripa ytterligare tre personer.

– Plötsligt kom det en man springandes ut från trapphuset och poliserna jagade efter honom, berättar vittnet på platsen.

Hör vittnets berättelse i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.