Foto: Johan Nilsson/TT

Vittne berättar: ”Två gärningsmän fanns på platsen”

Uppdaterad
Publicerad

Två gärningsmän ska ha varit inblandade i händelsen igår när en småbarnsmamma i 30-årsåldern blev skjuten till döds, enligt ett vittne som bor på gatan där det inträffade på Ribersborg i Malmö.

Vittnet som vi pratar med vill inte ställa upp på bild, men berättar att hon var hemma när skottlossningen ägde rum igår förmiddag. Hon såg två misstänkta personer på gatan, och en av männen ska ha börjat jaga den man som var tillsammans med mordoffret. Kvinnan höll då ett litet barn i sin famn.

Tog skydd bland husen

Den jagade mannen ska ha sprungit ned för gatan och förbi vittnets bostad för att ta skydd bland husen i området.

Mordet på Karolin Hakim

– Jag hörde honom skrika. Det var som ett avgrundsvrål, berättar vittnet.

Kvinnan ska ha blivit skjuten av den andra gärningsmannen och den jagade mannen ska då ha återvänt till platsen där kvinnan låg, enligt vittnet.

– Det som förföljer mig idag är ljuden. Ljuden från skotten men också från barnskrik, säger vittnet.

Person i mörka kläder

Ett annat vittne som också bor i närheten såg en del av händelsen.

– Jag såg folk springa och gömma sig, och en person i mörka kläder som viftade med något i handen. Jag såg inte vad han höll i, och samtidigt hörde jag skott, berättar hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Tittarbild

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet