Foto: Mikael Nilsson

Kvinna i 30-årsåldern död efter skottlossning i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern sköts på måndagsförmiddagen ihjäl på Ribersborg i Malmö. Enligt vittnen på platsen bar kvinnan på ett litet barn när hon sköts.

Polisen larmades till adressen strax före klockan 10 på måndagsförmiddagen efter att flera skott avlossats utomhus på Sergels väg på Ribersborg i Malmö. Flera personer blev vittnen till skjutningen.

Tre personer fördes till sjukhus – kvinnan och ytterligare två personer. Endast kvinnan träffades av skotten, de andra två skadades inte fysiskt.

– De fördes till sjukhus för kontroll. Förhör ska hållas, det är oklart om de har någon koppling till kvinnan, säger Calle Persson, polisens presstalesperson.

Flera personer på platsen berättar för SVT Nyheter att de sett en kvinna och ett barn ligga på marken.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maskerad person springer från platsen Foto: Tittarbild

En man som bor i ett hus bredvid platsen hörde skotten från sin lägenhet och berättar för SVT:s reporter vad han sett:

– Han låg i sängen och hörde flera skott. Han reste sig och tittade ut och såg då en kvinna ligga på marken och såg en svartklädd person med huva springa på gatan. Bredvid kvinnan låg ett litet barn, återberättar Herman Svensson.

Ett vittne filmade en svartklädd och maskerad person som ser ut att fly från platsen med en pistol i handen.

Ett annat vittne på platsen berättar att han såg en kvinna och det lilla barnet föras in i en ambulans.

Många i området är oroliga

Har ni några spår av någon misstänkt gärningsman?

– Det finns många vittnen och vi hoppas att deras vittnesmål ska leda till att vi hittar gärningsmannen, säger Calle Persson, polisens presstalesperson.

– Många ser oroliga ut här omkring, går runt och pratar, några stod och kramades och var ledsna. Folk som bor i husen innanför avspärrningarna kan inte komma in till sina hus, säger SVT Nyheter Skånes reporter på plats, Herman Svensson.

Under dagen och de närmaste dagarna kommer polisen att ha polispatruller i området i trygghetsskapande syfte.

Foto: Herman Svensson/SVT

Undersöker om bilbrand kan kopplas till dådet

Senare under förmiddagen kom ett larm om en personbil som brann på Stadiongatan i området Lorensborg i Malmö.

Det är okänt om det finns något samband mellan den branden och skottlossningen, men polisen har skickat personal till platsen för att säkra eventuella spår om bilen skulle bli intressant i utredningen.

– Den har undersökts och vi har genomfört dörrknackning i närområdet. Vi vet inte än om den har någon koppling till händelsen men vi har gjort alla utredningsåtgärder om det skulle visa sig att den är av intresse, säger Calle Persson.

filmen syns hur den maskerade mannen springer fram till en vit bil, men sedan springer vidare.

Elever på skola i närheten hörde skotten

Det ligger två skolor i närheten av platsen. Snabbt uppstod rykten om att man där låst in sina elever av säkerhetsskäl.

– Det stämmer inte. Vi har en lekplats utanför vår skolgård där eleverna brukar leka på rasterna. Vi har sagt att de inte ska vara där just nu, utan leka inne på skolgården. Men i övrigt är allt som vanligt, säger Ann-Caroline Fredholm, som är rektor på Ribersborgsskolan.

Inte heller på Fridhemsskolan är dörrarna låsta.

– Vi har elever som har hört skotten och ambulanssirener, men ingen elev har sett något. Vi pratar med våra elever och de mår bra. Vi känner oss trygga med polisens arbete, säger Tanja Vivlund, rektor på Fridhemsskolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet