Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Tittarbild

Efter skjutningen: Här springer en maskerad person från platsen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern sköts i förmiddags ihjäl på öppen gata i Malmö. Kvinnan bar på ett litet barn när hon sköts. Strax därefter filmade ett vittne en maskerad person som sprang från platsen.

Ett vittne på plats berättar för SVT Nyheter att han hört flera skott och då tittat ut genom fönstret.

På gatan såg han då en kvinna ligga på marken och bredvid henne låg ett litet barn.

Mordet på Karolin Hakim

Samtidigt sprang en svartklädd person med huva iväg från platsen. I handen höll personen ett pistolliknande föremål. Flykten från brottsplatsen filmades av ett vittne.

Endast kvinnan som sköts

De första larmen om skottlossningen kom in till polisen strax före klockan 10 på förmiddagen. Ett antal personer ska då ha sett eller hört flera skott avlossas på Sergels väg på Ribersborg i Malmö.

Förutom kvinnan fördes även det lilla barnet och ytterligare en person till sjukhus med ambulans. Det var dock endast kvinnan som hade träffats av några skott.

Kvinnan avled av sina skador och ett stort område på Ribersborg har spärrats av.

– Det finns många vittnen och vi hoppas att deras vittnesmål ska leda till att vi hittar gärningsmannen, säger Calle Persson, pressinformatör hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet