Reparationsarbete vid kontorshuset dagen efter explosionen på Rosengård. Foto: Foto: SVT/Mikael Nordlander

Ytterligare en anhållen för bombdåd på Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en person har anhållits misstänkt för sprängningen mot ett kontorshus på Rosengård i Malmö i slutet av januari tidigare i år.

Mannen som är född 1983 anhölls vid 17-tiden på onsdagen. Sedan tidigare är en man i 30-års åldern misstänkt för samma brott.

Bombdådet inträffade på kvällen den 21 januari och orsakade skador på fasaden till en kontorsbyggnad på Rosengård. I kontorsbyggnaden som ligger på Von Troils väg på Rosengård, har flera företag sin verksamheter.

Platsen spärrades av efter händelsen och det nationella bombskyddet kallades in. Ingen person kom till skada i samband med explosionen.

Om det finns någon koppling till de andra detonationerna i januari i Malmö är fortfarande oklart. De explosionerna ägde rum vid Sirius-Orden i Malmö centrum samt på Rosengårds polisstation.

SVT har sökt åklagaren för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.