En person fördes till sjukhus efter en skottlossning på Holma i Malmö på tisdagen. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Ytterligare en misstänkt för mordet i Malmö – anhållen i sin frånvaro

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker efter ytterligare en misstänkt man efter mordet på Holma på tisdagseftermiddagen. Den 20-årige man som greps efter mordet igår är anhållen skäligen misstänkt för mord.

Det var på tisdagseftermiddagen som en man 25-årsåldern sköts till döds. Senare på kvällen greps en 20-årig man på Möllevången, misstänkt för mord.

Han är nu anhållen.

Våldet i Malmö

Men polisen meddelade på onsdagen att de söker efter ytterligare en man som är anhållen i sin frånvaro. Den mannen är på fri fot. Polisen vill inte gå in på ytterligare detaljer.

– Det vi säger läser han, därför är vi försiktiga, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson.

Fynd på brottsplatsen

Polisen har gjort fynd och en del beslag på brottsplatsen, men vad det rör sig om vill polisen inte berätta. Inte heller vilken relation den misstänkte och den mördade ska ha haft med varandra.

Ska mordet ha föregåtts av ett bråk?

– Vi har en klar bild av händelseförloppet på platsen men inget vi kan kommentera i nuläget, säger Jimmy Modin,

På frågan om någon av de inblandade ingår i någon form av gängmiljö säger Jimmy Modin att det är för tidigt att gå in på i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet