Kriminaltekniker på plats innanför avspärrningarna vid Gamlegårdens Centrum på Näsby i Kristianstad efter en skottlossning i augusti. Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare en person häktas för Gamlegårdsskjutning

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen häktades två tonårspojkar misstänkta för försök till mord efter skjutningen på Gamlegården i augusti. Under fredagseftermiddagen häktades ytterligare en person. Denna gång en 23-årig man som är misstänkt för medhjälp till försök till mord.

– Min klient förnekar brott. Han blev häktad och jag tycker att det var fel, men jag kan inte utveckla på grund av förundersökningssekretess, säger Mikael Nilsson, mannens advokat.

23-åringen anhölls, enligt häktningsframställan, tidigare i veckan. Han är på sannolika skäl – den högre misstankegraden – misstänkt för medhjälp till försök till mord.

Det var den 3 augusti som skott avlossades vid Gamlegårdens centrum i Kristianstad. Två män, i 20- respektive 30-årsåldern, och en kvinna i 60-årsåldern fick föras till sjukhus med allvarliga skador.

På torsdagseftermiddagen häktades två tonåringar misstänkta för försök till mord:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.