Foto: TT/CDC

Tre nya fall av coronaviruset – totalt 25 fall i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen meddelade Region Skåne att ytterligare tre personer smittats av coronaviruset. Därmed har totalt 25 fall konstaterats i Skåne sedan i tisdags.

De tre senaste fallen har koppling till norra Italien och hålls nu isolerade för att undvika vidare smittspridningIngen av de smittade är allvarligt sjuka.

Hittills har 25 fall av covid-19 konstaterats i Region Skåne och Smittskydd Skåne utför smittspårning i samtliga fall, för att undvika att viruset sprider sig.

Coronavirus i Skåne

För Region Skånes del ligger antalet provtagningar och prover som analyseras för covid-19 på cirka ett hundratal per dygn.

– Det är viktigt att alla tar ett eget generellt ansvar att se till att inte smitta andra. Det betyder bland annat att alla ska vara mer noggranna med sin handhygien, att man hostar och nyser i armvecken och att man stannar hemma när man är sjuk, säger Birgitta Holmgren, biträdande smittskyddsläkare på Region Skåne, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet