Zlatans staty är på väg till en ny plats i Malmö. Vart den ska ta vägen är ännu inte bestämt men enligt Sydsvenskan kan MFF, få en fot med i spelet. Foto: Johan Nilsson/TT

Zlatanstatyn flyttas efter sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Det blir flytt till en ny adress för statyn av Zlatan Ibrahimovic. På måndag kommer kommunstyrelsens arbetsutskott i Malmö besluta att statyn blir kvar i Malmö men placeras på en ny plats.

Det skriver Sydsvenskan på lördagen.

Den tidigare platsen som är utanför stadion i Malmö, har inneburit återkommande vandalisering av statyn efter det att Ibrahimovic, med förflutet i Malmö FF, gått in som delägare i allsvenska konkurrenten Hammarby.

Zlatanstatyn

Enligt Sydsvenskan ska Malmö FF få vara med och bestämma var statyn ska placeras, och återkomma till kommunen med förslag till hösten, något som MFF ännu inte känner till, rapporterar tidningen.

Statyn har efter vandaliseringen tagits ned och förvaras för tillfället inlåst.

Så här mycket har vandaliseringen kostat Malmö stad:

• Bevakning: 85 000 kronor

• Klottersanering: 17 700 kronor

• Borttransportering och renovering: cirka 126 000 kronor

Källa: Malmö stad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Zlatanstatyn

Mer i ämnet