Foto: TT/pressbild

12 anställda på Södra cell i coronakarantän

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags besökte en entreprenör Södra cell i Mönsterås. Entreprenören har efter besöket insjuknat i corona, och nu har de personer som varit i kontakt med honom satts i karantän.

Entreprenören, som varit på resa i Italien, besökte Södra cell i Mönsterås i onsdags. Han hade då inga symtom men ska sedan ha insjuknat.

– Vi har ett tiotal medarbetare som satts i karantän och vi tar det här på stort allvar, säger Marcus Svensson, presschef på Södra cell.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

12 personer hemma från jobbet

Lisa Labbé Sandelin, smittskyddsläkare på Region Kalmar län bekräftar att det rör sig om 12 personer som satts i karantän. 

– De klassificeras som närkontakter till ett bekräftat fall och har fått restriktioner att stanna hemma från jobbet och de ska också minimera sina sociala kontakter, säger hon.

Ingen av personerna som satts i karantän är konstaterat smittade, men en person ska provtas efter att ha visat symtom.  

– Det kan handla om någon annan luftvägsinfektion, så vi kan inte spekulera i vad provet kommer att visa, säger Lisa Labbé Sandelin.

I klippet kan du höra Marcus Svensson  på Södra cell berätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet