105 nya smittfall har rapporterats i Kronoberg senaste dygnet. Foto: TT

105 nya smittfall i Kronoberg senaste dygnet

Uppdaterad
Publicerad

Mellan tisdagen och onsdagen har 105 nya fall av covid-19 rapporterats in i Kronoberg. Totalt har nu 2390 Kronobergare konstaterats smittade sedan pandemin startade i mars.

I sin dagliga uppdatering skriver Region Kronoberg att 105 nya covidtester visat positivt resultat, där med fortsätter den kraftiga ökningen av fall. Trenden har varit densamma de senaste veckorna.

118 avlidna

På tisdagen berättade biträdande smittskyddsläkaren Hampus Hjorton för SVT att det framförallt är i Älmhult och Ljungby som viruset fått fäste i så kallade kluster, det vill säga att smittan sprids inom exempelvis i en skolklass.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Under onsdagen rapporteras dessutom att ännu en person avlidit med covid-19. Det handlar om en person som avlidit utanför sjukhus. Sammanlagt har nu 118 personer avlidit med konstaterad covid-19 i länet.

Inga speciella regler aktuella

Det finns inga planer på att införa några speciella regler inom regionen. Nu jobbar regionen främst med att komma fram till ett bra sätt att förhindra att fler blir smittade.

– Vi kanske måste kontakta Folkhälsomyndigheten för att diskutera allmänna råd, men det är beroende på utvecklingen framöver, säger Hampus Hjorthon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet