Två tonårspojkar rånade i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Två tonårspojkar blev under torsdagen rånade i Växjö. I båda fallen är det märkeskläder de okända gärningspersonerna varit ute efter.

På torsdagsförmiddagen blev en pojke i 15-årsåldern på väg till skolan stoppad av en okänd person på Öster i Växjö. Han blev tvingad att ta av sig klädesplagg på överkroppen.

Det andra rånet inträffade på Sandgärdsgatan i centrala Växjö på torsdagskvällen, nångång mellan klockan 20-21, uppger polisen.

– Två okända gärningspersoner har genom hot om våld tvingat till sig tillhörigheterna, säger polisens förundersökningsledare Sofia Särbring under fredagsmorgonen.

Under fredagsförmiddagen uppger polisen att det är en cykel och kläder han blev av med.

Det finns i nuläget inga vittnen till händelserna.

– Det är märkeskläder de är ute efter, det börjar bli kallt ute och vissa kan tydligen inte köpa kläderna själva, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.