17-åringens vänner om kvällen han försvann: ”Han sa jag drar hem nu”

Uppdaterad
Publicerad

Nu i helgen är det ett år sedan en då 17-årig pojke försvann från en fest i Ljungby. Trots ett omfattande sökarbete är pojken fortfarande inte hittad. Hans vänner, Tilde Solberg och Lucas Johansson, var på samma fest som 17-åringen natten han försvann.

– Mer eller mindre så sa han bara ”Hej då, jag drar hem nu”, säger de.

Vad tänkte ni när han lämnade festen?

– Det var inte så konstigt, det var knappt fest för vi skulle precis gå och lägga oss. Vi var hemma hos mig, hade bäddat och satt på en film. Vi antog att han bara ville sova hemma, säger Lucas Johansson.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

I klippet ovan berättar Tilde Solberg och Lucas Johansson om sina känslor kring kompisens försvinnande.

Inga brottsmisstankar

När 17-åringen lämnade festen gick han ut i decembernatten utan sina skor, sin jacka eller telefon.

Enligt vittnesuppgifter till polisen ringde pojken, i bara strumplästen, på i två olika hus på en gata i närheten av stadsdelen Hjortsberg i Ljungby. Han frågade efter en kompis och det är sista gången någon ser honom.

Några dagar efter pojkens försvinnande inleddes en förundersökning om misstänkt människorov. I dag har polisen inga brottsmisstankar kring fallet utan huvudspåret är att det skett en olycka.

Hamnat i Lagan-ån

Polisen tror att pojken har hamnat i ån Lagan. Specialtränade hundar har vid flera tillfällen markerat vid ån och kustbevakningen, räddningstjänsten och sjöpolisen från Stockholm har sökt efter honom på botten, men utan resultat.

– Det är väldigt frustrerande, man bara undrar när han kommer bli hittad, säger Lucas Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet