Foto: TT

18-åring begärs häktad för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den 18-åring som greps i samband med ett bråk i Hultsfred begärdes på tisdagen häktad.

Det var natten till lördagen som ett bråk uppstod mellan flera unga män i en lägenhet i ett HVB-hem i en stadsdel i Hultsfred.

En 17-åring skadades svårt och fick skjutsas med skärskador till universitetssjukhuset i Linköping där han opererades akut. Även en 14-årig pojke skadades i samband med bråket, men lindrigt.

Begärs häktad

En 18-årig man greps kort efter bråket, och han begärs nu häktad av åklagare. 18-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Även 18-åringen skadades lindrigt i bråket, och både 17-åringen och 14-åringen är föremål för en motanmälan från 18-åringen gällande grov misshandel.

Fått lämna sjukhuset

– Formellt är de misstänkta. Sen får åklagaren ta ställning till vad som görs med den anmälan, säger Anders Pernius, spaningsledare på polisen.

Det är ännu oklart hur 17-åringen mår efter operationen, men enligt Region Östergötland har han fått lämna universitetssjukhuset i Linköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.