Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Han har inte varit på plats vid brottstillfället, säger Rickard Sjöström, advokat till 18-åringen. Foto: Kajsa Oscarson/SVT

18-åringens advokat om mordanklagelserna: ”Ett misstag”

Uppdaterad
Publicerad

Två män, 18 och 19 år gamla, är misstänka för mordet på Bokelundsvägen i Växjö. Rättegången pågår i en säkerhetssal på Attunda tingsrätt i Sollentuna – och 18-åringens advokat menar att hans klient är anklagad av misstag.

Den 11 september 2021 sköts en 28-årig man till döds med flera skott i Växjö. Efter omfattande utredning pågår nu rättegången, som flyttats till Sollentuna av säkerhetsskäl. Flera vittnen har därför förhörts via videolänk från Växjö.

SVT:s reporter på plats säger att båda de misstänkta männen, 18 och 19 år gamla, har suttit med ryggen mot åhörare och inte reagerat nämnvärt på det som sagts i rättssalen under tisdagen.

Mordet i Växjö

Försvarsadvokat åt den åtalade 18-åringen är Rickard Sjöström:

Vad säger din klient om anklagelserna?

– Han förnekar dem, han har inte varit på plats vid brottstillfället, säger Rickard Sjöström till SVT.

Det är ju flera som pekat ut honom, vad säger han om det?

– Vi delar ju inte den meningen, att det är flera som pekar ut honom. Vi menar att detta är ett misstag, säger advokaten.

Han säger även att 18-åringen inte mår bra i och med de allvarliga anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Växjö

Mer i ämnet