Dödsskjutningen som startade mordvågen i Kalmar skedde på Kattrumpan i februari 2022. Foto: David Petersson

25-åring begärd häktad – misstänks för första Kalmarmordet

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren har nu lämnat in en häktningsframställan för den man som misstänks för mordet på Kattrumpan i Kalmar i februari förra året. Mannen, som i SVT:s tidigare rapportering kallats ”nykomlingen” – greps på flygplatsen i Oslo i helgen.

Dödsskjutningen på Kattrumpan blev startskottet för en mordvåg som aldrig tidigare skådats i Kalmar. Redan tidigt berättade källor nära det så kallade Norrlidengänget att det var den nu 25-årige mannen som lurade mordoffret till platsen där han sköts till döds.

Enligt uppgifter till SVT lämnade 25-åringen landet kort efter det första mordet, och han greps också utomland i helgen, då polisen tog honom och en annan person på flygplatsen i Oslo.

Skjutningar i Kalmar

25-åringen är nu begärd häktad misstänkt för mord.

25-åringen begärs också häktad misstänkt för medhjälp till mordförsök i samband med skjutningen  på Norrliden den 18 december, då en tonårspojke blev skjuten utanför en matbutik.

KLIPP: Fem gripna i helgen – misstänks ha startat mordvågen i Kalmar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen som nu släppts ur häktet är fortfarande misstänkt för mordet på Kattrumpan i Kalmar i februari 2022. Foto: Hamed Ubaidi/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet