Dom har fallit i apoteksrån Foto: TT

29-åring döms för apoteksrån i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

En 29-åring döms till ett års fängelse för att ha rånat ett apotek i Kalmar tidigare i år.

Det var den 23 juli i år som 29-åringen klev in på ett apoteket i Lindsdal utanför Kalmar.

Personalen på apoteket skall då ha närmat sig mannen i tron om att han var en kund. Istället drog han ner den stickade mössan han hade på huvudet och överlämnade en lapp. På lappen stod det att det var ett rån och att han ville ha morfin och bensodiazepiner.

Den anställde på apoteket läste då upp lappen högt för att uppmärksamma sin kollega som också då kommer fram. Mannen tog då fram en köttkniv.

Målsägande påtalade då för mannen att ”han väl kunde få hjälp för sina problem?” Varpå mannen svarat att han var ”drogberoende” samtidigt som han sa ”förlåt”.

Målsägande hämtade då fem paket morfin och två paket med andra tabletter som räcktes över till mannen som då lämnade apoteket.

Ett års fängelse och 15000 kr i böter

Mannen som erkänner brott döms nu till att betala 15 000 kronor till målsägande samt 4058 kronor till staten för kostnad för provtagning och analys. Han döms också till ett års fängelse för rån och ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.