Bilden till vänster är från ett annat sammanhang. Foto: TT

35-åring åtalas för fentanyldöd på Säljerydfestivalen

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalas vid Växjö tingsrätt, misstänkt för att ha orsakat en annan mans död sedan han gett honom den livsfarliga substansen cyklopropylfentanyl.

Det var under sommaren 2017 som den nu åtalade mannen gav en man i 25-årsåldern fentanyl utan att först ha varnat eller informerat honom om hur farlig substansen är. Händelsen ska ha inträffat på Säljerydsfestivalen.

Mannen som fick substansen avled på grund av förgiftning sedan han använt substansen. Därför åtalas mannen, som är i 35-årsåldern, för vållande till annans död. Åklagaren bedömer brottet som grovt eftersom ”gärningen innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag”.

Händelsen ska ha skett i Växjö kommun, men den åtalade mannen bor i Västsverige.

Dessutom åtalas mannen misstänkt för narkotikabrott. Enligt åklagaren har mannen innehaft cannabis vid flera tillfällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.