Foto: TT

58-åring åtalas efter dödsolyckan i Fliseryd

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen kom åtalet mot den 58-åring som misstänks för vållande till annans död efter den tragiska dödsolyckan utanför Fliseryd då två personer dog. Mannen misstänks ha kört påverkad av amfetamin och utan körkort.

Olyckan inträffade i slutet på juni på länsväg 646 i höjd med byn Skrika i Mönsterås kommun. Två bilar frontalkrockade och två personer i den ena bilen, en kvinna i 30-årsålder och en man i 70-årsåldern dog av sina skador. En tredje person, en man, i bilen skadades i olyckan.

LÄS MER: Efter dödsolyckan – 57 åringen häktas på sjukhuset

Dödsolyckan i Fliseryd

Nu åtalas den tidigare häktade 58-åringen som körde den mötande bilen. Mannen åtalas för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppskada och grov vårdslöshet i trafik för att ha kört över sin bil i mötande körfält.

I förhör uppger 58-åringen att han varken kan erkänna eller förneka gärningen eftersom han inte kommer i håg något. Han säger att han i princip har en minneslucka från mars fram till förhörstillfället.

Han åtalas även för grovt rattfylleri: Enligt provresultaten var mannen påverkad av amfetamin vid körningen.

58-åringen åtalas samtidigt för en stor mängd andra brott, bland annat nio fall av olovlig körning under perioden januari till april i år.

LÄS MER: Två döda efter frontalkrock

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Fliseryd

Mer i ämnet