Foto: TT

58-åring anhållen för att ha knivhotat civilpolis

Uppdaterad
Publicerad

En man i 58-årsåldern sitter nu anhållen för att bland annat ha skurit sönder ett av däcken på en civil polisbil. Han hotade också en av polismännen med en kniv i samband med gripandet.

En civil polispatrull var vid klockan ett under natten mot lördagen på uppdrag för att göra krogkontroller i centrala Kalmar. Efter att de har lämnat sin civila polisbil upptäcker de senare en man som står bredvid fordonet och ser misstänkt ut.

Samtidigt hör de båda poliserna ett pysande ljud från bilen.

– De gick tillbaka till bilen för att kontrollera den här mannen, det visade sig att han var beväpnad med kniv och hade skurit sönder ett av däcken på patrullens bil, säger Katarina Brandt vid polisen i Kalmar.

Den ena av poliserna tar då tag i mannen och tumult uppstår på platsen.

– Gärningsmannen har sin kniv i ena handen och gör en svepande rörelse mot en av poliserna i samband med gripandet, säger Katarina Brandt.

Mannen som är i 58-årsåldern är nu misstänkt för försök till grov misshandel, våld mot tjänsteman, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott för eget bruk.

– Han är anhållen tills vidare, åklagaren har inte fattat något beslut än i ärendet, säger Katarina Brandt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.