Foto: SVT/Jan-Eric LundbergVisa alla (2)
Visa alla (2)

Manifestation för ensamkommande

Uppdaterad
Publicerad

I dag var det samling vid Speaker's Corner i Växjö till stöd för ensamkommande ungdomar.

Manifestationen i Växjö på lördagen anordnades för att uppmärksamma de ensamkommande ungdomarnas situation i dagens Sverige.

Manifestationen hålls samtidigt på ett 20-tal platser i hela landet och har initierats av rörelsen #vistårinteut.

I Växjö arrangerades den av Studiefrämjandet, Sverigehazarernas förening och Stories of the Refugees. Therese Hansen från #vistårinteut var på plats vid manifestationen i Växjö.

– Jag träffar de här ungdomarna varje dag och ser hur de mår av dagens asylpolitik med många avslag. Det är en stor frustration att se att de mår så dåligt när de får avslag, säger Therese Hansen.

Inget hopp om att få stanna

Ahmed Rahimi kom från Afghanistan förra året. Han har ett utvisningsbesked från Migrationsverket hängande över sig, ett besked som visserligen är överklagat men där Migrationsverket inte har gett honom något större hopp om att få asyl i Sverige.

– Jag går i skolan nu och har lärt mig att prata svenska, säger Ahmed som i framtiden drömmer om att bli skådespelare.

– Migrationsverket tog ifrån mig allt, jag är besviken och har tappat allt hopp och jag orkar inte gå i skolan säger Ahmad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ahmad Rahimi

Mer i ämnet