Efter skolbranden i Löttorp – eleverna kan börja terminen som planerat

Uppdaterad
Publicerad

Efter storbranden i Löttorp där delar av Åkerboskolan ödelades har föräldrar och elever uttryckt oro för vad som ska hända när terminen börjar. Från kommunens håll kommer nu besked om att alla elever kommer att ha ett klassrum att gå till.

På tisdag nästa vecka startar höstterminen i Löttorp.

– Vi kommer att ha klassrum där vi kan härbärgera barnen, säger Helena Svensson, utbildningschef på Borgholms kommun.

Skolbranden i Löttorp

Arrangerar fler utflykter

Åkerboskolan har vanligtvis cirka 180 elever. Nu står 140 av dem utan ordinarie klassrum. Lösningen blir att eleverna får samsas om ytorna.

Fritidsgården och musiksalen kommer att öppnas för klassrumsundervisning och de första veckorna kommer man att arrangera fler utflykter än vanligt. Tre veckor efter terminsstart är tanken att man ska ha paviljonger på plats.

Planer på ny skola

Paviljongerna ska agera som en temporär lösning under tiden som den nya skolan byggs. Redan innan branden fanns planer på att bygga en ny skola i Löttorp. Planer som nu blir ännu mer angelägna.

– Planen är att den ska vara färdig höstterminen 20/21. Nu får vi lägga på en extra växel så att vi blir färdiga.

Ni hade lite tur i oturen eftersom ni redan hade planer på en ny skola?

Det kan man säga. Men det som vi inte planerat var att vi behövde evakueringslokaler under tiden. Vi hade tänkt vara kvar i skolan under byggnationen av den nya skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolbranden i Löttorp

Mer i ämnet