Foto: SVT

Åklagare kommer utreda misstänkt brott på länsstyrelsen i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Enligt rubriceringen på polisanmälan som länsstyrelsen gjort handlar det om förskingring och grov förskingring.

Det råder förundersökningssekretess på den polisanmälan som länsstyrelsen i Kalmar gjort och som rör en anställd som misstänks för oegentligheter.

– Jag har precis fått in anmälan och eftersom det rör sig om förskingring så kommer jag att lämna ärendet vidare till en åklagare som får ta ställning till vidare utredning, säger Jenny Westring som är utredare på polisens bedrägerirotel.

Kan du säga något om vilka summor det handlar om som personen misstänks ha förskingrat?

– Nej, jag kan inte säga någonting eftersom det rådet förundersökningssekretess, säger Jenny Westring.

Länsstyrelsens personalansvarsnämnd beslutade tidigare i veckan att avskeda den person som är misstänkt för förskingring. Personen är avstängd från sitt arbete sedan oktober månad. Det som en åklagare nu kommer att utreda rör misstanke om brott som kan ha pågått under flera års tid.

Misstankarna om att personen i fråga ska ha begått brottsliga handlingar gentemot länsstyrelsen beror dels på länsstyrelsens internkontroll men också på ett tips genom länsstyrelsens visselblåsarfunktion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.