Äldre kvinna rånad – låg och sov när gärningsmän bröt sig in

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på fredagmorgonen tog sig flera gärningsmän i en bostad i Råstorp, i Markaryds kommun, för att råna en kvinna i 75-årsåldern. Kvinnan låg och sov när rånarna tog sig in. De misshandlade henne och tog sedan hennes bil. Det är det andra rånet i kommunen på kort tid.

Ett rån med liknande tillvägagångssätt inträffade ungefär ett dygn tidigare, natten till torsdagen, i Strömnäsbruk. Även där bröt sig gärningsmännen in i bostaden när målsägande låg och sov.

I dagsläget vet polisen inte om det är samma gärningspersoner som ligger bakom de båda rånen.

– Det var det första vi tänkte ”att hur många kan hålla på med det här på så små orter?”, men det skulle ju också kunna vara något helt annat. Så det kan vi inte svara på nu, säger Viktor Jensen jourhavande förundersökningsledare.

Polisen håller just nu på att förhöra målsägande och är på väg till platsen för att genomföra en teknisk undersökning.

Bilen tagen i beslag

Den stulna bilen hittades i Strömsnäsbruk kort efter händelsen och togs i beslag av polisen. Enligt polisens uppgifter ska tre män ha setts i närheten av fordonet.

Kvinnan ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.