Äldre man sköt mot fiskare – misstänks för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En 74-årig man greps under onsdagen misstänkt för försök till mord sedan han skjutit mot två män som satt och fiskade i en båt.

Händelsen inträffade under eftermiddagen i trakten av Loftahammar, strax norr om Västervik.

– De två männen var ute och fiskade i en båt när de ska ha blivit beskjutna av den äldre mannen. Han stod på land och sköt, och skotten tog i vattnet precis intill båten, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen.

Västervik

Vapen tagen i beslag

Enligt polisen har den misstänkte mannen ingen relation till de båda männen i båten. Han greps på platsen och polisen har tagit vapen i beslag i samband med husrannsakan i hans bostad.

– Just nu hör vi de båda männen och ska så klart också höra den misstänkte mannen. Vi kommer också genomföra en brottsplatsundersökning. Åtgärderna kan förhoppningsvis ge klarhet i varför det här har inträffat, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet