Foto: TT

Thoralf Alfsson (SD) om uteslutningen: ”Väntat beslut”

Uppdaterad
Publicerad
Under måndagen kom beskedet att Sverigedemokraternas partistyrelse beslutat att utesluta Thoralf Alfsson ur partiet. Själv säger han att beslutet var väntat.

Kalmarpolitikern Thoralf Alfsson stängdes av till följd av en brysk ordväxling i sociala medier dagarna innan valet. Sedan dess har hans framtid i partiet utretts. Som en följd av det fick han ingen plats i den nya kommunstyrelsen i Kalmar.

Alfsson är gruppledare och partiets mest kända namn i Kalmar och blev personvald både till kommun och landsting,

– Det var ett ganska väntat beslut. Jag har inte så mycket till reaktion kan jag inte påstå.

Ingen grund för beslutet

Han säger att han fått ett brev med anklagelser från medlemsutskottet kring vad beslutet baseras på men enligt hans mening är det vaga anklagelser det handlar om.

– Som jag ser det finns det ingen grund för beslutet i förhållande till vad andra gjort sig skyldiga till inom partiet och som fortfarande är kvar.

Nu vill han smälta beskedet innan han tar några beslut om framtiden.

– Just nu tänker jag inte göra någonting. Jag är ju personvald i fullmäktige och till regionen, jag får se om jag väljer att sitta kvar eller lämna helt. Oavsett vad blir det inget förhastat beslut i affekt.

Kommer du fortsätta som politisk vilde?

– Det skulle ju bli som en politisk vilde även om jag skulle vara opolitisk. Men vi får se vad det landar i, det är snart juluppehåll och ingen anledning att ta några beslut före årsskiftet.

Mindre bloggande

Thoralf Alfsson är en flitig bloggare men vill inte heller sia om framtiden för bloggen. Däremot öppnar han för att skriva en bok om sitt liv inom SD.

– Hittills har jag drivit fram SD:s frågor på bloggen men nu finns ju inte det perspektivet längre. Om jag bestämmer mig för att skriva en bok om mitt politiska liv så blir det ju automatiskt mindre bloggande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer