Mattias Bäckström Johansson till vänster och Toralf Alfsson till höger. Foto: SVT

Thoralf Alfsson utesluts ur Sverigedemokraterna

Uppdaterad
Publicerad

SD-politikern Thoralf Alfsson fick kritik under valrörelsen efter en dispyt i sociala medier, och under måndagen beslutade Sverigedemokraternas partistyrelse att han utesluts ur partiet.

Kalmarpolitikern Thoralf Alfsson stängdes av till följd av en brysk ordväxling i sociala medier dagarna innan valet. Tidningen Barometern var först med att rapportera att Thoralf Alfsson nu utesluts ur partiet.

– Beslutet fattades med bakgrund i en samlad bedömning kring hur blogginlägg som publicerats återkommande bidragit till en negativ bild samt att allvarliga avsteg gjorts vid ett flertal tillfällen från partiets kommunikationsplanen och där även den kommentar som fälldes på sociala medier i slutet av valrörelsen utgjorde en bortre gräns för vad som är acceptabelt, säger Mattias Bäckström Johansson, ordförande för Sverigedemokraterna i Kalmar län, till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet