Foto: TT

Allt fler yngre på äldreboenden

Publicerad

Allt fler personer under 65 år tas om hand av Kalmar kommuns äldreomsorg. På tio år har den här gruppen omsorgstagare tredubblats.

– Det är en ny grupp. Det handlar om människor som man förr inte hade räddat livet på. Det kan vara någon som drabbats av en stroke till exempel. En del hamnar på boenden, andra får hemtjänst, säger omsorgsnämndens ordförande Michael Ländin (S) till Barometern.

Den stora ökningen av personer under 65 som är i behov av hjälp från kommunens äldreomsorg har gjort att Kalmar har tittat på möjligheten att starta ett särskilt boende för yngre, men än så länge är underlaget för litet.

För att klara insatserna för den här gruppen i framtiden krävs dock mer pengar. Tjänstemännen på omsorgsförvaltningen räknar med att det kommer att behöver att behövas ytterligare 5,4 miljoner på tre år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer