Daniel Steens tio mål säkrade platsen i allsvenskan för Amo. Foto: Bildbyrån

Alstermo höll sig kvar i allsvenskan

Publicerad

Amo handboll spelar i allsvenskan även nästa säsong. Det står klart sedan man besegrade Kärra i kvalet på hemmaplan under söndagen.

Tack vare målskyttet från framför allt Daniel Steen kunde Amo bekvämt säkra en plats i allsvenskan efter vinst med 39-31 hemma i Amokabelhallen.

Men att behöva kvala för att hålla sig kvar i handbollens näst högsta serie var långt ifrån vad Amo hade räknat med, säger ordförande Bengt Weidfors.

Turbulent efter tränarbråk

– Vi hade ett lag som snarare skulle kvalat uppåt. Men omständigheterna under säsongen har gjort att vi hamnade där vi hamnade.

Omständigheterna var bland annat att tränaren Jesper Svensson fick sparken i januari, och det offentliga bråk som sedan utbröt mellan Svensson och Amos styrelse om kontraktet.

– Absolut har det påverkat jättemycket. Lugn och stabilitet i trupp och kring laget är a och o. Nu har vi haft en viss oro under hela säsongen, säger Bengt Weidfors.

Lång blir kvar

Den som fick ersätta på tränarposten efter turbulensen blev förre HIF Karlskrona-tränaren Karl-Johan Lång. Ett val som ledningen är mycket nöjda med.

– Han sprider trygghet i hela verksamheten, och blir kvar nästa säsong också som det ser ut nu, vilket innebär att vi kan bygga vidare på det.

Söker nya talanger

Ännu har klubben inte offentliggjort några förlängningar eller nyförvärv, men enligt Bengt Weidfors söker klubben ny förstärkning både framåt och bakåt.

– Kan vi hitta spelare som vi kan utveckla så är det mycket positivt. Det är det vi jobbar för, att suga upp talangerna, säger Bengt Weidfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.