Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Än så länge är multihallen bara en grusplan. Se i klippet var Amo handboll kommer göra mål i framtiden. Foto: SVT / Kajsa Oscarson

Här ska Amo handboll göra mål i framtiden

Uppdaterad
Publicerad

När den nya multihallen i Kosta står klar kommer Amo handboll att spela sina hemmamatcher där. Men om de ska kunna fortsätta att spela i sin nuvarande hall fram tills dess eller inte är fortfarande oklart.

– Vi har sagt att vi måste åka ut och titta på hallen i Alstermo innan vi kan ta ställning, ingen av oss i arenagruppen har varit där ännu, säger Peter Gentzel, som är en av ledamöterna i Handbollförbundets arenagrupp, till SVT Småland.  

Det är i kväll det formellt sett blir klart att Amo Handboll spelar i Handbollsligan nästa säsong. Men var de ska spela sina matcher efter att de har gått upp är fortfarande oklart eftersom deras nuvarande hall inte uppfyller kravet på att minst 1500 personer ska få plats i publiken. 

Uppvidinge

Välkomnar spel i Kosta

Vid ett möte under torsdagen fick förbundet information om att klubben har kommit överens med Torsten Janssons fastighetsbolag om att de får hyra in sig där. En lösning de välkomnar.   

– Den funkar ju både för Handbollsligan och för Europacupen om det skulle vara så, det är inga problem, säger Peter Gentzel.

”Bara bonus om de vill spela här”

Och till Kosta är Amo mer än välkomna, enligt Emil A Jansson, som projektleder bygget som kan starta redan om några veckor.

– Vi har haft dialog med dem under ganska lång tid, och för oss är det bara en bonus om de vill spela här, säger han till SVT Småland.

Men bygget tar ungefär ett år, och det är just nu oklart hur förbundet ställer sig till att ge dispens för spel i Amokabelhallen under nästa säsong.  

– Jag kan inte uttala mig om det förrän vi varit på plats, och vi håller på att titta på datum för det precis nu, säger Peter Gentzel.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppvidinge

Mer i ämnet