Det finns hopp om att de personer som sagts upp från Anebyhus ska kunna återanställas, menar konkursförvaltaren. Personerna på bilden har inget med nyheten att göra. Foto: SVT/Arkiv

Anebyhusgruppen kan få ny ägare inom en vecka: ”Stort intresse”

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för att köpa Anebyhusgruppen är stort och förhoppningsvis ska ett avtal med en ny köpare kunna presenteras inom kort, enligt konkursförvaltaren. För de 86 personer som sagts upp kan det innebära att de får behålla jobbet.

– Min förhoppning är att allt ska vara klart inom en vecka eller tio dagar, kanske inte att ägaren tillträtt, men att avtalet ska vara färdigt, säger Erik M Gabrielsson på Maze Advokater som sköter konkursförvaltningen.

Ny ägare kan återanställa

Enligt honom fick de 86 personer som hittills har behållit sina jobb under torsdagen det formella beskedet att deras anställningar avslutas, men på grund av uppsägningstiden kommer de att fortsätta arbeta några veckor till med återstående ordrar.

Uppvidinge

Men det finns fortfarande hopp om att behålla jobben hos hustillverkaren i Åseda. En köpare skulle kunna återanställa personalen som nu har fått gå, även om det naturligtvis inte är en garanti, säger Erik M Gabrielsson.

– Styrkan har redan krympt från 250 anställda till 86, så man kan nog inte minska mycket mer.

Stort intresse

Intresset för att köpa Anebyhusgruppen beskriver Erik M Gabrielsson som stort och växande.

– Vi diskuterar med flera olika spekulanter, och det tillkommer alltid fler. Jag har gott hopp om att hitta en köpare, säger han.

Just nu söker man endast efter personer som vill köpa hela företaget.

– Vi lägger inte tid på de som vill köpa enstaka fastigheter eller delar, utan vi söker lösningar på helheten. Det kan bli ändring på det, men det vore ett misslyckande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppvidinge

Mer i ämnet