Foto: TT

Vårdcentralen i Lenhovda öppnas delvis upp igen

Uppdaterad
Publicerad

Under sommaren var vårdcentralen i Lenhovda stängd, men nästa vecka öppnar delar av verksamheten upp igen.

Under sommaren slogs vårdcentralerna i Lenhovda och Åseda samman i Åsedas lokaler medan Lenhovda vårdcentral stängde. I slutet på augusti meddelade Region Kronoberg att sammanslagningen förlängdes. Det finns fortfarande ingen läkare på vårdcentralen i Lenhovda men viss verksamhet startar nu igen.

– Nu börjar vi se strukturen och kan se vilka alternativ som är möjliga, säger Magnus Linderos verksamhetschef till SVT Småland.

Uppvidinge

Öppnar nästa vecka

Vårcentralen öppnar tisdag den 12 september men det är bara möjligt att boka tid hos distrikts- och undersköterskor i Lenhovda. Även äldremottagningen öppnas upp igen. Patienter som behöver läkarbesök ska i första hand vända sig till vårdcentralen i Åseda.

Barnavårdscentralen har under sommaren alternerat mellan att hålla öppet i Lenhovda och i Åseda. Nu utökas antalet bokningsbara tider i Lenhovda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppvidinge

Mer i ämnet