Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tomas Lundberg, lagcoach i Amo handboll, hoppas på positivt besked från Handbollförbundet på måndag. Foto: Ludwig Fleetwood/SVT

Amo handboll vill bygga ut egna hallen för 1 500 åskådare

Uppdaterad
Publicerad

Nästa säsong spelar Amo Handboll i Handbollsligan. På måndag träffar de Handbollförbundet för att lägga fram sina förslag på åtgärder som ska ge dem dispens att spela i sin nuvarande hall fram tills den nya multihallen i Kosta står klar.

– I dag tar hallen cirka 650 personer och det är inte tillräckligt. Tanken är att vi bygger ut den sidan av hallen som vetter mot parkeringen och då får en läktare på respektive kortsida, säger Tomas Lundberg, lagcoach.

Efter utbyggnaden räknar han med att hallen kan ta runt 1500 personer. Utöver det planerar föreningen för bättre medieplatser under matcherna.

Lessebo

Tre steg på vägen innan nya hallen står klar

– I ett första läge hoppas vi att bättre medieplatser under matcherna räcker för att få dispens under första säsongen. Sen kommer vi gå vidare med ombyggnationen under år två då vi spelar i hallen i Kosta. År tre hoppas vi kunna spela både här och i Kosta.

I dessa kärva ekonomiska tider, kan ni inte nöja er med att spela i Kosta istället för att renovera här?

– Vi är ju Alstermo. De som jobbat i många år förtjänar att få vara med på den här resan också. Sen utesluter jag inte samarbete. Vi är båda landsbygd och då behöver man hjälpas åt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lessebo

Mer i ämnet