Miranda Arvidsson och ett axplock av alla hennes medaljer. Foto: Privat/ Högra bilden är tagen vid ett annat tillfälle

Silvermedalj på SM för Kalmarsimmaren Miranda Arvidsson

Publicerad

Under lördagen tog Miranda Arvidsson från Kalmar simsällskap SM-silver i 200 meter ryggsim för damer.

Det går bra nu för Miranda Arvidsson, 20 år, från Kalmar simsällskap. Just nu tävlar hon sitt sista år som junior innan hon får kliva upp till seniorerna. Framtiden tycker hon ser ”jättebra ut”.

Miranda Arvidsson och hennes tränare har enligt Miranda tillsammans hittat strategier som kommer göra att hennes utveckling bara kommer att gå bättre framöver.

”Många unga tjejer sätter press på sig”

– Det har varit tufft psykiskt det senaste året med mycket press. Det kommer mest inifrån. Många unga tjejer sätter ju press på sig, jag vet faktiskt inte varför. Det är ju inte bara inom simningen det är så, utan i övriga samhället också, säger Miranda Arvidsson.

Under den senare tiden har dock Miranda Arvidsson lagt pressen åt sidan och försökt hitta tillbaka till att bara ha kul.  Något hon upplever har gjort det lättare på både träning och tävlingar.

– Gårdagens silvermedalj (i 200 meter ryggsim) kändes som ett guld, säger Miranda Arvidsson.

Slutat räkna sina medaljer

SM-medaljerna inom simningen har dock Miranda Arvidsson slutat räkna för länge sen.

– Jag vet inte riktigt hur många det är. Det var länge sen jag räknade dem. Men det är kanske runt 25 medaljer inom både junior och senior-simningen totalt då.

Hur ser framtiden ut?

– 2019 kommer att bli ett riktigt träningsår. Sen får vi se med tävlingar, jag har inte satt upp några mål än, säger Miranda Arvidsson.

Under söndagseftermiddagen hade Miranda Arvidsson chans på ytterligare en medalj då hon simmade finalen i 50 meter ryggsim. Det blev dock inte någon medalj den gången, hon slutade på plats nummer 8.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer