Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Charlotte Håkansson, kontorområdeschef för Växjö, Ljungby och Älmhult. Foto: TT/SVT

Arbetsförmedlingens tjänster flyttar in på servicekontoren

Publicerad

Vill du göra ett spontant besök på Arbetsförmedlingen i Växjö måste du från mitten av januari istället vända dig till ett servicekontor. Under 2020 kommer även de andra 13 servicekontor som finns i Småland ta över den tjänsten från arbetsförmedlingen.

Myndigheterna Arbetsförmedlingen och Statens servicecenter har startat ett samarbete för att arbetssökande ska kunna vända sig till servicekontoren och få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster.

Del av pilotprojekt

Växjö är en av sex orter i landet som är med i ett pilotprojekt på tre månader, sedan är tanken att tjänsten ska införas på samtliga servicekontor i landet under 2020. I Växjö startar pilotprojektet den 15 januari 2020.

– Samma typ av kundservice som man tidigare fick hos Arbetsförmedlingen kommer man istället få hos oss. Vi hjälper till med enklare stöttning, guidning och vägledning. De bokade besöken och själva förmedlandet ligger fortfarande kvar hos Arbetsförmedlingen, säger Charlotte Håkansson, kontorområdeschef för Växjö, Ljungby och Älmhult.

13 kontor i Småland

Statens servicecenter har 113 servicekontor i landet och 13 av dem finns i Småland. På kontoren kan man i dag få hjälp med ärenden till Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Foto: SVT Design

Statens servicecenter är en myndighet som inrättades 2012 med uppgift att förmedla administrativa tjänster åt andra myndigheter.

Charlotte Håkansson ser flera fördelar med att samla myndigheter.

I klippet ovan berättar hon om dem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer