Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Smittskyddsläkaren Lisa Labbé Sandelin är årets krisberedskapare, hon hyllades med guldmedalj, diplom och blommor. Foto: Ida Svensson/SVT

Hon blev årets krisberedskapare: ”Firar med en ledig eftermiddag”

Publicerad

Innan pandemin slog till var det inte så många länsinvånare som visste vem smittskyddsläkaren Lisa Labbé Sandelin var – nu vet nästan alla. Under onsdagens utsågs hon till årets krisberedskapare i Kalmar län. 

Det var en glad Lisa Labbé Sandelin som fick ta emot en guldmedalj av landshövdingen Peter Sandwall.

– Det är en väldigt stor ära att som smittskyddsläkare få en sådan här utmärkelse under en pågående pandemi, så jag är djupt hedrad, säger Lisa Labbé Sandelin.

Det är medlemmarna i Krissamverkan Kalmar län som får nominera personer som de tycker ha gjort något alldeles extra inom krisberedskapen under året.

– Det är alla aktörer som hjälps åt vid kriser i länet som får nominera och rösta, personer inom exempelvis regionen, polisen och kustbevakningen, säger Ana Norlén, beredskapsdirektör, Länsstyrelsen i Kalmar län.

Många var nominerade

I år var det extra många som nominerades, bland annat personer som jobbar inom äldrevården och personer som jobbar i skyddsutrustning.

Vad betyder det för dig att få det här priset?

– Det visar på hur mycket smittskyddsläkarrollen och hela enheten smittskydd och vårdhygien är. Tillsammans har vi svarat på tusentals frågor och hanterat många olika saker och samverkat med många, säger Lisa Labbé Sandelin.

– Hon har stått i ljuset för många frågor och på ett förträffligt sätt har hon hjälpt oss att få svar på många frågor, säger Ana Norlén.

Hur firar en smittskyddsläkare att hon fått ett pris? Med en ledig eftermiddag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet