arkivbild Foto: Fredrik Sandberg TT

Årets tillgänglighetspris i Ljungby är klart

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags blev det klart att Slussen i Lagan fick Ljungby kommuns tillgänglighetspris. Ur motiveringen nämns att det är en plats som ökar den sociala gemenskapen och tillgänglig för alla.

Nu är det klart vilka som vann årets tillgänglighetspris i Ljungby. Vinnarna blev Slussen i Lagan med motiveringen:

”Rymlig parkering med två handikapplatser intill ingången. Bra ramp. Bra öppettider. Serviceinriktad personal med gott bemötande. De är positiva och hjälpsamma. Lokalen är rymlig med breda gångar och en stor handikapptoalett.

Ljungby

Den trevliga serveringen ger möjlighet till social gemenskap. Slussen är tillgänglig för alla”

”Vi vill ge en plats åt alla”

Kjell Emanuelsson är verksamhetsledare på föreningen Slussen i Lagan. Han säger att nomineringen stämmer med verkligheten.

– Det är just så vi jobbar. Vi vill ge en plats åt alla och speciellt åt dem som står lite utanför samhället. Vi har jobbat på att vara tillgängliga för alla sedan starten 2011 och det kommer vi att fortsätta med, berättade Kjell Emanuelsson i ett pressmeddelande på Ljungby kommuns hemsida.

Tillgänglighetspriset delades ut under tisdagen i samband med ”Så-funkar-vi-dagen” som fokuserar på tillgänglighet och hjälpmedel för funktionsnedsatta.

Slussen i Lagan

Verksamhet i Ljungby som arbetstränar personer som står långt från jobb.

De har café second hand butik, guidade vandringsleder och personlig assistans.

Källa:

slussenilagan.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ljungby

Mer i ämnet