Mannen har erkänt att han utdelat knivhugg och knytnävsslag mot kvinnan. Foto: SVT

38-årig man åtalas misstänkt för mordet i Alvesta

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen väckte åklagare Lise-Lotte Norström åtal mot den man som misstänks för att ha mördat en 40-årig kvinna i Alvesta i mitten av april.

Händelsen inträffade den 17 april i år då en 40-årig kvinna misstänks ha blivit mördad på öppen gata i centrala Alvesta inför flera vittnen. En 38-årig man greps i närheten av platsen där kvinnan hittades och anhölls därefter på sannolika skäl misstänkt för mord.

Erkänt knivhugg

Enligt åtalet ska mannen ha slagit, sparkat och använt kniv mot kvinnan. Våldet riktade sig mot kroppen och huvudet och enligt rättsläkarens utlåtande ska hon ha avlidit av skador på halsen.

Mannen har erkänt att han utdelat knivhugg och knytnävsslag mot kvinnan. Men något motiv är ännu inte känt.

Kan vara psykiskt sjuk

Enligt en mindre rättspsykiatrisk undersökning i maj, en så kallad paragraf 7-undersökning, framgick att mannen kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid gärningen, och även vid själva undersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.