Bengt och Yvonne Ahlsén Foto: SVT/Niclas Wimmerberg

Bengts cancer är borta

Uppdaterad
Publicerad

Bengt Ahlsén från Oskarshamn, mannen som gav cancerköerna ett ansikte, har blivit av med sin cancer.

”Äntligen. Nu har jag fått besked att CANCERN ÄR BORTA. Inget har spridit sig till huvud och buk. Detta måste firas med en festmåltid. Jag går och handlar champagne och hummer.”

Så skrev Bengt Ahlsén på sin Facebooksida under onsdagen. Och glädjen hemma hos Bengt och Yvonne är stor. Nu väntar en resa till Kanarieöarna för att fira.

Cancerköerna i Kalmar län

– Men jag är också jätteglad över att mitt fall har kunnat påverka och fått igång diskussionerna kring cancerköerna, säger Bengt när SVT Smålandsnytt träffar honom.

Väntade 112 dagar

Det var när SVT:s valsatsning #dinröst fokuserade på vården som vi på SVT Smålandsnytt träffade Bengt första gången. Cancerköerna i Kalmar län var längst i landet och Bengt Ahlsén hade fått vänta i två månader på behandling av sin lungcancer. Totalt blev det 112 dagars väntan innan han fick sin första strålbehandling.

– Det har varit skitjobbigt att gå och vänta med två växande tumörer i lungan, sade Bengt då till Smålandsnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Cancerköerna i Kalmar län

Mer i ämnet